Kennel Jagtlivet

Om vores kennel, jagthunde, prøver og udstillinger

Seneste nyt om aktiviteter, information og historier fra vores hundeliv.

Bare én hanhvalp tilbage…

Vi har nu afsat næsten alle hvalpene. Bare hanhvalpen Alvar savner en familie. Så er du interesseret, så kontakt Michael på mobil +45 25117733.
 

27. september 2023


De fleste hvalpe er reserveret - én tilbage.

Vi har haft flere hvalpebesøg den seneste uge, og 8 er nu reserveret, bare én hanhvalp er tilbage. Det betyder, at alle tævehvalpe afsat. Så ønsker man en tæver, kan man komme på venteliste, om nogen måtte springe fra.

Den dejlige hanhvalp Alvar savner en familie, men mon ikke den kommer!

25. september 2023


Hvalpene er nu tre uger…

Hvalpene er nu tre uger og har det godt. De skal over de næste dage introduceres for fast føde. De får udblødt tørfoder og barf. Barf er råfoder, som vi benytter til alle vores hunde. 

Om råfoder:

Vaisto® Puppy Lyslilla
GRIS-KYLLING-KALKUN. MUSH Vaisto® Puppy lyslilla (gris-kalkun-kylling) er et fuldfoder til hvalpe. MUSH Vaisto® Puppy lyslilla er udviklet til aktive hundehvalpe der stadig vokser i højden. Ben 10 %, lever 5 %.

Mad som hunden er skabt til at spise – råfodring har aldrig været mere enkelt! Bare tø op og server.

  • MUSH Vaisto® – et komplet fuldfoder
  • Kød, ben og organer fra tre forskellige dyr sikrer variation og mange forskellige aminosyrer samt mineraler.
  • Genlukbar pose og smarte kødboller på 25g stykket – enkle at portionere!
  • Findes også i storkøb: 10 kg kasser med ca. 41 stk. miniblock á 245g.
  • Produkterne er 100 % naturlige. Ingen tilsætninger, konserveringsmidler eller fyldstoffer.
  • Produkterne er råfrosset, hvilket bevarer de naturlige næringsstoffer.

Ingredienser: Gris 38 % (kød, lever, ben, hjerte, lunge, brusk), kalkun 28 % (kød, ben, brusk) kylling 26 % (kød, kråse, hjerta, ben, hud, brusk), grøntsager og olier 8 % (spinat, broccoli, salat, koldpresset solsikkeolie), æg < 1%.

9. september 2023


Hvalpene er kommet

Frigg har fået ti fine hvalpe, 8 tæver og 2 hanner. Én klarede dog ikke skærene. Du kan på vores Facebook gruppe se præsentationen af alle hvalpe med kennelnavne. Du kan også se hvalpene med navn på fanen "A-kuldet".

Hvalpekøbere er begyndt at reservere hvalpe, så er du interesseret kontakt os og kom på listen.

3. september 2023


Hvalpe på vej…

Lotte og Frigg har været på dyreklinikken i dag for at blive røntgenfotograferet. Det for at kunne se hvor mange hvalpe der er på vej. Kan du se hvor mange der er?

Er du interesseret i at høre mere om hvalpene og evt. blive skrevet op til en hvalp, så kontakt os med en besked fra siden her eller via vores FaceBook gruppe Kennel Jagtlivet

Hvalpene forventes inden for en uge. Hvalpene skal flytte til deres familie i efterårsferien fra den 15. oktober.

15. august 2023


Frigg er parret

Lotte har været på besøg i Thy, og Frigg er parret med Fergus. Det er vi super glade for. Nu kan vi kun vente på, at der vokser små hundehvalpe til inde i Friggs mave.

Frigg bliver røntgenfotograferet den 15. august, så vi ved hvor mange hvalpe hun har. Om alt går vel, kan vi vente hvalpe omkring 22. august. Det betyder, at hvalpene kan komme til sine nye familier i efterårsferien, ca. 15. oktober.

Hvalpene bliver efter dygtige jagt- og prøvehunde, med aner fra gode danske, tyske og svenske linjer.

Kunne du være interesseret i en hvalp, så kontakt os gerne. Vi tager også gerne i mod besøg, så kan du møde os og Frigg.

21. juni.


Om tilgang til træning og dressur

Artiklen fra juni nummeret af Jagthunden


Med en jagthund som kleiner münsterländeren, så er træning og dressur rettet mod, at hunden skal lykkes på jagt og i jagtsituationer. Men det er også en familiehund 365 dage om året, hvorfor dressur også giver mening for god hundeadfærd i hjemmet og blandt mennesker og hunde i almindelighed.

Vi træner vores hunde til med sikkerhed, ro og rutine, at håndtere de situationer vi sætter den i. Om det er i hjemmet, på gaden eller på jagt. Det er for mig målet med jagthundetræning og -dressur.

Jeg er ikke hundeinstruktør. Jeg er hverken alvidende eller klog på træning, men jeg har trænet hund i mange år og lærer stadig en masse af de hundemennesker jeg møder. Så det jeg deler her, er mine erfaringer, valg og prioriteter for god træning, som langt hen ad vejen fungerer for mig og min hund.

Nu er vi på!

Når jeg træner min hund, er jeg fokuseret på, at nu træner vi! Nu er vi på! Vi skal ikke lege. Vi skal ikke luftes, eller have fokus på alt andet. Kun træning. For min hund er signalet; at hundefløjten kommer om halsen, og at jeg med håndfladen foran hunden viser og ber om opmærksomhed, “vær klar!” Der skal være øjenkontakt. Så vil hunden efterhånden i iver og spænding for opgaven, der kommer, søge din kontakt.

Det næste der for mig er vigtigt er, at det skal være motiverende træning. Det skal være sjovt. Så vil hunden bare elske, når du stiller krav, den vil dirre af spændning før du sender den ud. Er det nu!?….. er det nu? Det betyder også, at hvis du ikke er i humør, eller for træt til, at have fokus på opgaven, så lad være. Både du og hunden får mest ud af det, hvis der er lyst og glæde i træningen.

Træn kort, men godt

Jeg træner en til to gange dagligt, og bare i træningspas på 5 til 10 minutter. I weekend eller til egentlig træning i klub eller kursus kan det være 1-1,5 time, men da med lange pauser, hvor hunden er inaktiv og blot ligger og ser de andre hunde arbejde.

Træner man for længe slækker du og hunden lidt på disciplin og korrektheden i øvelsen. Hunden afleverer måske ikke ordentligt, slipper dummyen, eller preller inden du sender den frem. Så hellere en-to gange, hvor alt er perfekt, end mange gentagelser som bliver sløsede. For mange gentagelser får også hunden til at miste interessen for øvelsen. Motivationen bliver mindre. 

Særlig med øvelser, hvor du skal udfordre hunden, hvor du lægger ekstra krav eller niveau i opgaven, er det vigtigt, at en veludført øvelse ikke skal gentages. Lad hunden bevare det gode minde for en vellykket øvelse, og ikke forstyrre oplevelsen med ønsket om flere gentagelser, som kan gå galt. Gentag hellere øvelsen én gang et par dage senere.

Ha en plan

Ha en plan for den enkelte øvelse. Inden du sætter hunden i gang, så afgør med dig selv; hvad ønsker jeg, at  hunden skal lykkes med i øvelsen? Lige så vigtigt er; hvad skal hunden ikke have lov til under øvelsen. F.eks. har du kastet to dummyer ud, én på hver side af hunden. Så skal du afgøre med dig selv, hvilken den skal tage først, og hvilken til sidst. 

Grunden hertil er, at med din egen afklaring af øvelsens endemål, så er du bedre i stand til at gribe ind, hvis hunden er i gang med noget, du ikke ønsker.

Omvendt, hvis det er en ung hvalp, som først lige er ved at lære det; at hente apport emnet, så er endemålet blot, at hente dummyen. Det er til en start ikke vigtigt, at den sidder og afleverer pænt. Husk motivation og appel i øvelsen er vigtig. Så bare den vil samle op og komme ind mod dig, så er du i den tidlige fase af indlæringen lykkedes.

Alsidighed og variation

Som jeg har nævnt, så er motivationen rigtig vigtig for at få god indlæring og god eksekvering i øvelserne. Derfor er det afgørende, at du har alsidighed og variation i øvelsernes indhold og sværhedsgrad. Det må ikke blive kedeligt eller trivielt. 

Mange øvelser vil være gentagelser, men de kan for hunden betyde stor forandring, blot ved at du vælger en anden lokation. Det betyder også, at har du indlært en øvelse på en vant plads, så kan det være nødvendigt at sænke niveauet i opgaven for at hunden lykkedes på en ny lokation.

Øvelser skal ofte gentages mange gange. Bryd øvelsen op i flere elementer. Sammensæt den på en ny måde. Lav stop-signal undervejs, eller kast en dummy, som du selv henter. Variation i valg af dummyer. Lette, tunge, med eller uden pels. Det er mere udfordrende og motiverende for hunden, at du kan ændre elementer, emner og forstyrrelserne. Forstyrrelser kan være, at lave øvelsen i en ny skov, ved et nyt vandhul eller i en anden klub. At træne blandt andre eller ukendte hunde (husk her; vi træner og er på opgaver, vi leger ikke!).

Når du når så langt med dressur og træning, at du og hunden finder sikkerhed i eksekvering, så er lokale jagthundeprøver en rigtig god måde at træne hunden og dig selv i, at løse de træningselementer, som I som ekvipage har indlært og kan. At komme til nye omgivelser, nye mennesker og hunde, stiller krav til fokus i opgaven og korrekt udførelse.

At træne ude og hjemme

Som nævnt har jeg ambitionen om dagligt at have korte træningspas skiftende mellem dressur og jagt-træningselementer. Det er alene-træning hjemme, og på arealer i mit nærområde. Jeg tager i forskellige skove, vandhuller og regnvandsbassiner, engarealer og kommunale græsarealer.

Gennem februar til gennem maj deltager jeg i fællestræning i DMK og anden foreningsregi på spor, dressur- og apporteringshold, hvor træningen er valgt efter hundens niveau og efter hvad jeg gerne vil deltage i af jagthundeprøver. Dertil deltager jeg gennem forår og sommer som træning i nogle lokalprøver hos jagtforeninger rundt på det meste af Sjælland.

Endelig mødes jeg med kuldsøskende og andre i nogle mere eller mindre formelle træninger, hvor vi hjælper hinanden med øvelser og træning. Husk, det skal være sjovt og motiverende for både dig og din hund!

Med disse få tips om træning, erfaring og opmærksomheder ønsker jeg jer god træning….! 

En veltrænet hund giver glæde og motivation i Jagtlivet!

9. juni 2023


Hvad der kommer af træning…

Jeg må erkende, at jeg til stadighed bliver overrasket og glad, når min hund viser sikkerhed og rutine under jagt, øvelse og træningsopgaver. Så er det bare at løfte på hatten over hunden, men vel også overfor mig selv, som nu kan høste frugten af de mange træningstimer.

Ja, hunden kan sagtens fejle eller blive alt for ivrig og glemme al dressur. Eller jeg får kvajet mig og sendt hunden på en opgave kun jeg har forstået! Det sker stadig!

Den anden aften tog jeg fra hundetræning i apportering mod en udvidet apporteringsprøve. Jeg smilede hele vejen hjem. Frigg leverede overbevisende eksekvering på de tre prøve elementer. På fuglebanen hentede hunden de to kastede fugle, dernæst de to blindt udlagte, blot med et par stop og dirigering på den sidste fugl. På vandet var hun bare sej, hentede én kastet, dernæst to blindt udlagte ænder, som blev bragt hjem over vandet, selv om de lå på land og hun kunne have løbet rundt. Den eneste distraktion her var, da en levende and flyver over søen. Den skulle hun lige holde øje med under svømmeturen med den sidste and, som blev kastet over hoved på hende. Slutteligt hentede Frigg sikkert en kanin og en stor ræv på 8-9 kilo i tæt bevoksning.

Jeg må bare notere mig, at de mange træningstimer alene, men også med mange hundevenner og medkursister viser sit værd. Vi er kommet langt og nu er det bare at holde fast. Fortsat at støtte hunden i at være sikker i opgaverne og de situationer hun bliver sat i. Det giver både for mig og for hunden glæde og oplevelser i Jagtlivet!

7. maj 2023


Lydighedstræning og prøve

Med jagt sæsonens afslutning starter træning med lydighed og dressur igen. Under jagten kan mange unoder snige sig på når jagtiver hos både fører og hund tager over. Jægernes fokus er på at få fuglen på vingerne og efter skud hentet hjem. I kampens hede ser vi lidt mellem fingrene med korrekt dressur og øjeblikkelig lydighed, når bare vildtet bliver leveret. Så lydighedstræning strammer både fører og hund an, med fokus på opgaven i kontakten mellem fører og hund, og på at hunden levere korrekt efter kommando.

Prøve

Som afslutning på lydighedstræning holder mange jagtforeninger lokale prøver, hvor resultatet af dressur og lydighed kan stå sin prøve. Træning forud for prøven vil i reglen være lagt an på, at du og din hund bliver klar til prøven. Så du og din hund er tryg ved prøveelementerne, og I kan træne sikkerhed i udførelsen.

Lydighedsprøven som Frigg og jeg deltog i blev som jagtrelateret lydighedsprøve arrangeret af Stenlille jagtforening i samarbejde med DMK Midt- og Vestsjælland. Prøven bestod at to dele. En bane med forhindringer, hvor hunden følger føreren fri ved fod. Anden bane med markeret dummy og blindt udlagt dummy.

Vi stillede op i åben klasse, hvor fem hunde blev præmieret. Frigg blev bedste hund med 1. vinder pokal og foreningens vandrepokal med 176 point af 180. Så er vi klar til apporteringstræning.

28. marts 2023.


Styr på hormonerne!

Friggs brunst klinger af og der er ikke fundet ægløsning sted. Hvad er det lige der sker?!

Vi havde jo egentlig lavet aftale om planlagt parring d.11.+ d.12. januar, efter en stigende progesteron værdi på 5,5 ng/ml, to dage forinden. MEN, da vi d.10 januar tager på besøg hos en anden hanhund, for at tjekke deres adfærd, ser vi en hanhund, der ikke just er imponeret over Friggs hormonelle tilstand. Derfor laver vi en ny aftale med dyrelægen om blodprøve om morgenen d.11. inden afrejsen til Thy. Her viser tallene, at værdierne nu er faldende, og at Frigg ikke har været i ægløsning! Løbetidsblødningen, har vi bemærket, er ophørt et par dage forinden.

Dyrlægens fortolkning er, at hormonapparatet ikke er blevet fuldt og helt mobiliseret hos Frigg og at hun derfor sandsynligvis ikke når til ægløsning denne gang, men at vi lige skal observere adfærden hos Frigg den næste uges tid, inden vi helt kan afskrive det.

Hvorfor sker dette?

Ja, det er ualmindelig svært at svare på. Det er et dyr styret af hormoner, som kan svinge og skubbes af små faktorer, vi måske ikke kan se eller være opmærksomme på. En mulig årsag til den noget usædvanlige løbetid kan være det forhold, at vores cocker-tæve går i løb et par måneder før, at Friggs forventelige løbetid skal ske. Frigg bliver trukket med og går i løbetid ca. 1,5 måned før forventet. Det kan betyde, at Frigg måske ikke fuldt og helt har fået mobiliseret hele hormonapparatet og derfor går der lidt kuk i forløb og varigheden af løbetidens og cyklus i brunsten.  

Vi kan læse os til, at ”fænomenet” ikke er ukendt hos unge tæver og kaldes for en ”delt brunst”, se her https://firstvet.com/dk/artikler/unormale-lobetider-hos-hunde 

Det kan også tænkes, at det er naturens egen regulering af antallet af hvalpefødsler i en flok, som er styrende her. Alfa-tæven skal helst være den eneste med et kuld og de andre tæver hjælpe til med opfostringen. Derfor påvirker tæverne hinandens løbetider og ægløsning.

Nu har vi haft seks kuld med 3 forskellige tæver med normal brunst med parring indenfor 13-15. dage og fine kuld er der blevet ud af det. Én enkelt gang har vi oplevet, at en ung tæve er gået i løb, og så gået i en ny løbetid 2 måneder senere. Dette er sket i samme periode, som vores anden tæve var drægtig og fødte hvalpe.

Hvad nu?

Vi kan ikke gøre andet end, at holde øje med Friggs adfærd, som indikator for en evt. forsinket ægløsning (sjældent) og ellers bare afvente en ny løbetid på Frigg. Fergus og hans familie er klar til at tage imod os, når tid er. Det er vi rigtigt glade for.

14. januar 2023.


Parringen lader vente på sig!

Friggs løbetid er ikke helt gået som ventet. Vi har ved tidligere parringer haft hunde der med ret stor sikkerhed har været klar til parring på 13. eller 14. dagen i løbetiden. Det er ikke sket med Frigg.

Vi har ellers lagt an til parring mellem jul og nytår, og har været i Thy to dage. Men Frigg var tydeligvis ikke klar til parring. Trist for Fergus!
 
Derfor har planen været, at få lavet brunsttest på dyrehospitalet hos Pernille med blodprøver og skrab. Friggs adfærd har løbende vist at hun er på vej mod at være klar til parring. Det samme viser testene på dyrehospitalet. Nu mangler vi blot at kunne måle, at ægløsningen er der. 
 
Jeg har været til dyrelæge Pernille til morgen, 6. januar. Hun vurderer, at Frigg er på vej med stigende tal, men endnu ikke med ægløsning. Det sker måske i morgen. Da parring helst skal ske ca. to døgn efter ægløsning er planen, at besøge dyrelægen mandag morgen 9. januar, med forventningen at skulle parre senere på ugen. Så Lotte eller jeg vil kunne køre til Thy der. 🤞
 
Vi høre fra kennel-mor Pernille, at Friggs mor Gabbie har haft ægløsninger så sent som 15, 22 og sågar 26. dag i løbetiden. Så Frigg slægter måske sin mor på her?! 
Det er Friggs dag 24. i løbetid! “Du må godt blive klar nu, Frigg”!
 
6. januar 2023


Frigg og Fergus parres efter juledagene

Vores tæve Frigg er kommet i løb. Vores Cocker Saga gik i løb i sidste uge og hun har trukket Frigg med. Egentlig havde vi forventet det skulle ske i februar, men nu er det sket og vi har aftalt med Fergus og hans familie og forebereder os på parring på de sidste dage i december.

Det betyder, at hvalpene kan forventes til sidst i februar 2023. Aflevering af hvalpene til nye familier bliver sidst i april.

Vi vil dele billeder og beretning efter parringen. Følg os også Kennel Jagtlivets Facebook side.

Indtil da, glædelig jul.

14. december 2022


Artikel i magasinet “Jagthunden”

I magasinet Jagthunden nr. 6 december 2022, har vi skrevet en kort artikel, om at starte en kennel. Du kan læse den på SJID.dk, eller her under i sin helhed.
 

At starte kennel

Overvejelser om og arbejde med at starte egen kennel

Artikel til bladet “Jagthunden”

For tre år siden søgte vi en kleiner münsterländer tævehvalp, som kunne blive starten på en ambition om, at starte egen kennel med eget kennelmærke. Tilfældet blev, at vi købte en tævehvalp hos Kennel NordenBirk ved Tølløse.

Vi har siden og gennem 2,5 år brugt mange timer på dressur, træning, prøver og udstilling. Det skal her til nævnes, at selv om vi har haft kleiner münsterländere som jagthunde i mere end 20 år, så er det først med denne tæve, at vi prioriterer prøver og udstilling.

Valg af avlstæve

Det havde lydt fint og velovervejet, om at vi søgte særligt og længe efter den helt rigtige tæve, at starte avl på. Sandheden er mere lige til: Vi søgte og fandt en kennel tæt på, hvor vi bor. Vi indså hurtigt, at kennelen havde rigtig gode hunde, jagtmæssigt, som sind og prøveresultater. Men, hvad der nok var vigtigere: Vi så og oplevede kennelens ejere, som var dedikerede og meget inspirerende i deres tilgang til hunde og hundetræning, seriøse i deres valg og anskuelse af os som hvalpekøber. Vi fik blandt andet at vide, at kennelejeren vælger den rette hvalp til os! Og det skiftede lidt under hvalpenes udvikling og deres vurdering af os, vores interesser og vores erfaringer med jagthunde. Det gav faktisk respekt.

Træning og opfyldelse af avlskrav

Som nævnt er vi ikke erfarne med prøver og udstilling i DKK/DMK regi. Så der var meget nyt. Det har dog vist sig, at træningsfællesskaber med kuldsøskende og andre hunde på træning har været så sjovt og motiverende, at det egentlig har virket som leg, for både hund som fører. 

Dernæst har det helt sikkert betydet noget, at træningspas og undervisning er sket med kennelmor, som har vanvittig dygtige hunde. Vi har i vores optik trænet med nogle af de bedste, hvilket har løftet krav og niveau til os og til hunde. Jeg plejer, at sige; at træne med de bedste, får os til at sigte mod stjernerne, og er vi heldige, når vi trætoppene.

Efterhånden som prøve- og udstillingsresultaterne kommer i “bogen”, så melder sig også opmærksomheden i, at faktisk lykkes med opfyldelse af avlskrav i hhv. basis + og tævelisten. Det giver lidt nerve ved prøverne og ved deltagelse i udstillingerne.

Vi er nu så langt, at vi har mere end opfyldt avlskravene til basis+. Så nu skal hanhunden findes.

Godkendt parring

Det har været oplagt, at høre “kennelmor” om råd og vejledning i valget af hanhund til parringen. Vi ville jo gerne have en hanhund, der kan komplementere vores tæves egenskaber og sind. Derfor, gerne finde en hanhund med lidt mindre jagtiver, lidt mindre fart og mere ro og koncentration i arbejdet og marksøget.

Efter overvejelser af flere potentielle hanhunde, blev udslaget efter, at “kennelmor” havde oplevet en hanhund på en fuldbrugsprøve i Skive. Hun vurderede ham som den rigtige kandidat til vores tæve.

Vi kontaktede ejeren af hanhunden, som til vores glæde var med på en aftale om parring. Dernæst kunne vi kontakte DMKs avlsvejledning. Sammen aften fik vi en godkendelse af parringen! Dertil kunne vi på DKKs hjemmeside danne en fiktiv stamtavle, med de to hunde som forældre og beregne indavlsprocent samt se på samlet HDindex.

Kennelmærke og kennelnavn

Første krav er en gennemført opdrætteruddannelse fra DKK. Den del stod min kone for. Vi har brugt noget tid på, at finde på kennelnavne. Dernæst, at se på FCIs hjemmeside, for at se om vores forslag allerede er optagne. I tidens løb er mange opfindsomme kennelnavne allerede brugt og optaget. Faktisk anbefales det, at ansøge om en prioriteret række af op til 5 kennelnavne. Dette fordi, der også er regler imod, at navnene ikke må være for enslydende.

Du skal dertil selv kontrollere om kennelmærket evt. strider imod andre varemærke og patentmærke rettigheder.

I skrivende stund venter vi på godkendelse af kennelmærke og navn. Det kan tage op til 3 mdr. Så det er hemmeligt lidt endnu!

Hvorfor starte egen kennel?

For os har det motiverende været egen interesse for jagthundene og fællesskabet omkring det at “vække” jagthunden. 

Min kone har lavet flere kuld, og finder stor glæde og interesse i at opdrætte kuld, og at tage sig af de potentielle nye hvalpeejere. At kunne vejlede og guide hundeejerne til, at blive gode ejere af en jagthund.

Jeg selv finder interesse i at arbejde med dressuren og træningen af hvalpe og jagthunden, så de bliver klar til deres opgave i hundelivet; at gå på jagt.

Endelig nærmer vi os begge en alder, hvor vi begynder, at tænke på, hvad vi gerne vil bruge vores tid på, når arbejdslivet ikke fylder mest. Så, vil vi gerne arbejde meget mere med hunde og opdræt.

Vi håber på parring til februar!

November 2022.


Beretning om deltagelse ved AT/HZP i Mariager

Jeg deltog med Frigg ved avlstesten AT/HZP efter tysk standart, hvor hunden testes for sine naturlige anlæg og evner. På Jagtbrugshunde.dk hjemmeside har jeg skrevet en kort beretning om oplevelsen. Du kan læse den på Jagtbrugshundes hjemmeside eller herunder i sin fulde længde.
 

AT i Mariager 11. September 2021

Jeg har haft jagthund i mange år, men er helt ny i deltagelse i prøver og test af jagthunden. 

I foråret deltog jeg med fire andre kuldsøskende ved UT i Tølløse. Det var en fantastisk oplevelse, og meget lærerig. Dommerne hjalp og satte fokus på hundens evner og vilje til arbejde. Det har jeg siden oplevet, er et godt fokus i den øvrige træning frem mod apporterings- og slæbprøver, og i unghundens udvikling som jagthund i det hele taget.

At skulle blive klar til AT har ikke været uden bekymring. Derfor har jeg haft stor glæde og gavn af, at træne med og følge kuldsøskende. At lære fra erfarende opdrættere, dommere og hundefører har været rigtigt vigtigt. Her ud over har vores forberedelse været flere lokale apporteringsprøver og dernæst egentlig apporteringsprøve og prøve i vand og slæb apportering.

Herfra var springet til AT test i praksis ikke vanskelig. Selfølgelig var jeg spændt på hvordan det skulle gå, men havde tryghed i, at hunden kan de enkelte elementer ved testen.

Avlstesten i Mariager var på fantastiske jagtarealer med godt med vildt. Prøveleder og dommere var meget hjælpsomme og de gjorde det til rigtig god oplevelse. Prøven gik for mig og min hund Frigg super godt. Frigg blev bedste hund på prøven.

Jeg kan kun anbefale denne prøveform, som meget lærende og givende for min udvikling som hundefører, og dermed for min hund. Jeg har fået bedre blik for at udvikle min hunds evner og lyst til jagten.

Tak til prøveleder, tak til dommerne, og tak for selskabet til jer der deltog.

På billedet poserer tre kuldsøskende, fra venstre Tanja med Jackson (NordenBirks Bjørn), jeg selv med Frigg (NordenBirks Falke) og Malin med Lo (NordenBirks Lo).

Venlig hilsen

Michael Kappendrup Bay

September 2021